چکیدهای از
نکات تغذیهای موثر در راستای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس
·
جهت پیشگیری از کاهش عملکرد سیستم ایمنی، از
رژیم های پرچرب و سرخ کردنی پرهیز گردد ( اسیدهای چرب ترانس که در غذاهای سرخ شده
افزایش مییابد سبب تضعیف سیستم ایمنی میگردد).
·
جهت پیشگیری از کاهش عملکرد سیستم ایمنی، دریافت
قندها و شیرینیها (حتی خرما و کشمش به مقدار زیاد) بایستی محدود شود.
·
به دلیل ارتباط منیزیم دریافتی و عفونتهای
ویروسی، توصیه می شود دریافت منیزیم از منابع غذایی آن از قبیل دانهها،
مغزها، حبوبات و غلات کامل به مقدار کافی در برنامه غذایی استفاده گردد.
·
استفاده از ترکیبات غذایی پرهبیوتیک (موز، سیر،
پیاز، مارچوبه، غلات کامل یا سبوسدار مانند گندم، جو دوسر) یا غنی از پروبیوتیک
(ماست پروبیوتیک، کفیر) برای کنترل عفونتهای تنفسی میتواند کمک کننده باشد.
·
دریافت روزانه منابع غنی از روی (گوشتها به ویژه
مرغ، سفیده تخم مرغ، گندم، غلات سبوسدار) به منظور تقویت سیستم ایمنی مفید است؛
درصورت عدم دریافت منابع غذایی، مکمل خوراکی روی (Zinc)
توصیه میشود.
·
به منظور حفظ وضعیت گازهای تنفسی و پیشگیری از
احتمال افت پتاسیم خون در ابتلا به کرونا، دریافت میوهها (کیوی، آلو، پرتقال،
انار، توت فرنگی) و سبزیهای پرپتاسیم (گوجه، هویج) توصیه میشود.
فرنوش رشیدی
کارشناس ارشد تغذیه طب صنعتی
بهداشت و درمان نفت تهران